Karate för alla!

Det är viktigt att kunna möta alla slags människor i olika stadier av livet, oavsett om de är barn, vuxna, pensionärer eller har speciella behov.

Karate för alla


Karate är inte bara fysisk träning utan bjuder också in till en fantastisk gemenskap full av spänning, glädje och livslång vänskap. Genom att främja gemenskapen inom gruppen skapar vi trygghet som ger varje elev rum att utvecklas.

Vi tycker att alla ska ha tillgång till rörelse och erbjuder därför även träning för barn och ungdomar med speciella behov, för de med olika former av funktionsnedsättningar samt för pensionärer. Alla är välkomna och alla kan träna under rätt förutsättningar.

Du bestämmer över din träning

Hos Nynäshamn Kyokushin Karate tränar man tillsammans men träningen är ändå individuell. Du bestämmer vilken nivå du vill lägga träningen på. Kan du träna fullt ut så gör du det och har du en skada eller nåt annat som begränsar dig, så lägger du  träningen på en lägre nivå. Du tränar för dig själv och behöver inte jämföra med någon annan.

Du bestämmer också fokus och mål med just din träning. Vill du gradera eller tävla eller tränar du för att bli starkare eller är det något annat som driver dig? Ibland förändras målet under resans gång och det är också helt ok.

Vi erbjuder provträning varje lov och Öppet Hus. Kom förbi och testa!

För gammal för Karate?

Men blir aldrig för gammal för att lära sig nåt nytt eller för att röra på sig. Det finns många som börjat träna sent i livet och ändå kunnat gradera hela vägen upp till svart.

På NKK erbjuder vi träning för alla, inklusive pensionärer och anpassar efter behov. En del äldre kan träna i vanliga gruppen men vi erbjuder även skonsammare Aerobic Karate.


Karate och NPF

Hos Nynäshamn Kyokushin Karate har vi flera vuxna och barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. (NPF) Men det är ingen slump att så många av dem dras till Karate och kampsporten.

Karate innebär nämligen disciplin och tydliga ramar. Eleven vet vad som förväntas och vad som händer, vilket är en fördel och en trygghet för de med ADHD, autism eller annan NPF-diagnos. 

Dessutom blir det aldrig långtråkigt utan håller kvar elevens uppmärksamhet genom varierade moment och upplägg under träningarna. Genom att främja gemenskapen inom gruppen skapar vi trygghet som ger varje elev rum att utvecklas.

Speciella behov

Vi på NKK välkomnar barn, ungdomar och vuxna med fysiska funktionsnedsättningar där vi anpassar träningen efter förmåga. Alla kroppar är olika och har olika förutsättningar men alla kan lära sig nytt och alla kan kämpa, vilket är grunden i Kyokushin Karate.

Rörelse & stretch

Vi erbjuder även träning för barn och ungdomar med intellektuella funktionsnedsättningar i lugnare tempo med fokus på stretching och rörelse. Karaten finns alltid närvarande i olika moment.